23 Kasım 2013 Cumartesi

Adobe Creative Cloud Nedir ?




Adobe Creative Cloud İle ;

1. Uygulamalarınızı web tarayıcınız üzerinden çalıştırmayacaksınız!

Bulut “Cloud” kavramı herhangi bir projenin içerisinde geçtiğinde sadece web üzerinden çalıştırılabileceği gibi bir izlenim oluşturabiliyor. Ama Creative Cloud’ta durum böyle değil. İstediğiniz uygulamayı Photoshop CC, Illustrator CC, InDesign CC  veya en yenilerde Muse CC vb. uygulamaları bilgisayarınıza indirip kullanıyorsunuz.

2. Photoshop kullanmak için internete bağlanmak zorunda değilsiniz!

Uygulamaları kullanmak için internete bağlanmak zorunda değilsiniz. İstediğiniz uygulamayı 1 kere bilgisayarınıza indirmiş olmanız onu çalıştırmanız için yeterli olacaktır.

Sadece Creative Cloud üyeliğinizin hala geçerli olduğunu doğrulamak için ayda 1 kez internete bağlanmanız yeterli olacaktır. İnternete hiç bağlanmadan Creative Cloud uygulamalarını 99 gün kullanabilirsiniz.

3. İş arkadaşlarınız veya müşterileriniz Creative Cloud üyesi değilse bile onlarla dosya paylaşabilirsiniz!

Creative Cloud üyeliğinizle birlikte 20 GB veya Team versiyonunda 100 GB internette depolama alanına sahip olursunuz. Bu alanınızı tüm uygulamalarınız, mobil cihazlarınız üzerinden Touch Apps ve Adobe Ideas gibi uygulamalarla ortak olarak kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki Creative Cloud klasörüne dosyalarınızı ekleyerek bulut ile senkronize olmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra creative.adobe.com adresinden web tarayıcınız üzerinden dökümanlarınızı görüntüleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Dökümanlarınızın linkini iş arkadaşlarınız veya müşterileriniz ile paylaşabilirsiniz. Daha önce Creative Cloud veya Adobe uygulamalarını hiç kullanmamış veya duymamış kişiler bile hiç Creative Cloud hesabı oluşturmadan veya giriş yapmadan paylaştığınız dökümanları görüntüleyebilirler.

4. Creative Cloud hesabınızı kapatmaya karar verirseniz, dökümanlarınıza ulaşamaya devam edersiniz!

Adobe Creative Cloud oluşturduğunuz dökümanlar tamamen size aittir. Creative Cloud hesabınızı kapatmaya karar verdiğinizde Adobe uygulamalarına ulaşamayacaksınız. Ama dosyalarınızı tamamen size ait Adobe CS programları veya 3. parti programlar ile kullanabilirsiniz. Tekrar Creative Cloud hesabınızı açmaya karar verdiğinizde Adobe uygulamalarınıza ve tüm dosyalarınıza yeniden ulaşabileceksiniz.

5. Creative Cloud kullanmaya başladığınızda her uygulamanın en son sürümünü kullanmak zorunda değilsiniz!

Adobe her zaman size uygulamaların en son versiyonlarını kullanılabilir durumda sunacaktır. Siz her zaman uygulamaların en son versiyonlarını yüklemek zorunda değilsiniz. Örneğin şu anda Creative Cloud üyesi bir kişi aynı anda hem Photoshop CS6′yı indirip kullanabilir hem de en son sürüm olan Photoshop CC’yi…

6. Bir MAC ve bir PC’niz varsa 2 adet Creative Cloud hesabı almak zorunda değilsiniz!

Aynı Creative Cloud hesabınızı hem PC’nizde hem de Mac’inizde kullanabilirsiniz. Hem de tüm Creative Cloud ayarlarınız sekronize bir şekilde. Örneğin iş yerinizde PC kullanmak zorundasınız ve evinizde Mac’iniz var, hiç sorun yok, iki bilgisayarınızda da kullanabilirsiniz.

7. Sadece bir adet Adobe uygulaması kullanıyorsanız ve Creative Cloud’un tümüne üye olmak istemiyorsanız sadece tek bir uygulamaya da üye olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder